DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20682760,64%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Onkoloji: Kanserle Mücadelede İlerlemenin Anahtarı

Onkoloji: Kanserle Mücadelede İlerlemenin Anahtarı

ABONE OL
Şubat 28, 2024 16:58
Onkoloji: Kanserle Mücadelede İlerlemenin Anahtarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Onkoloji Nedir? Onkoloji, kanser hastalığının teşhis, tedavi ve araştırma süreçlerini kapsayan multidisipliner bir tıp dalıdır. Temel amacı kanserle mücadele etmek ve hastaların yaşam kalitesini artırmaktır. Onkoloji, tümörlerin kökenini, büyümesini, yayılmasını ve tedavi yöntemlerini inceleyerek kansere karşı etkili stratejiler geliştirir. Bu kapsamda, medikal onkoloji ve cerrahi onkoloji gibi alt dalları bulunmaktadır.

Medikal onkoloji nedir? Medikal Onkoloji, kanser tedavisinde ilaçların kullanımını ve kanserle mücadelede farmakolojik yaklaşımları ele alan bir alandır. Bu dal, kanser hastalarının tedavi süreçlerinde kemoterapi, hedefe yönelik tedaviler, immünoterapi ve hormonoterapi gibi ilaçları kullanarak tümörlerin büyümesini durdurmayı veya geriletmeyi hedefler. Ayrıca, medikal onkologlar, hastaların ilaç tedavisi sürecindeki yan etkilerini yöneterek tedavi sürecini optimize etmeye çalışırlar. Bu sayede, kanser hastalarının yaşam sürelerini uzatmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlarlar.

Cerrahi onkoloji nedir? Cerrahi onkoloji, kanserli dokuların cerrahi yöntemlerle çıkarılması ve tedavi edilmesini amaçlayan bir tıp dalıdır. Bu alanda uzmanlaşmış cerrahlar, kanserli tümörlerin kesin teşhisini koymak, tümörleri çıkarmak ve sağlıklı dokuları korumak için cerrahi operasyonlar gerçekleştirirler. Cerrahi onkoloji, kanserin erken evrelerinde tümörlerin lokalize edilmesi ve tamamen çıkarılmasıyla tedavi başarısını artırır. Ayrıca, cerrahi müdahaleler sırasında lenf nodları gibi çevre dokuların da incelenmesi ve gerektiğinde çıkarılmasıyla kanserin yayılma riski azaltılır. Bu sayede, cerrahi onkoloji kanser tedavisinde önemli bir rol oynar ve hastaların sağkalım ve yaşam kalitesini artırır.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.