DOLAR 32,7456 -0.33%
EURO 35,1602 -0.53%
ALTIN 2.447,47-0,40
BITCOIN 1986746-2,12%
İstanbul
25°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

4. Global GastroEkonomi Zirvesi, Rams Global sponsorluğunda düzenlendi

4. Global GastroEkonomi Zirvesi, Rams Global sponsorluğunda düzenlendi

ABONE OL
27 Mayıs 2024 15:24
4. Global GastroEkonomi Zirvesi, Rams Global sponsorluğunda düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zirvede konuşan RAMS Global İletişim Grup Başkanı Funda Öge, “Sektörler arası ilişkilerin geliştirilmesi, ilham kaynağının birliktelikle güçlendirilmesi ve mevcut potansiyele katkı sunacak iş birlikleriyle geleceğe hazırlanmak, artık her birimizin rehber edindiği bir misyon. RAMS Global olarak, üstlendiğimiz sorumluluğu bu bağlamda önemsiyoruz.

İşte tam da bu sebeple gayrimenkul ve gastronomi sektörü birlikte daha da büyüsün diyor, projelerimize büyük bir özenle entegre ettiğimiz yeme-içme mekânlarıyla, farklı yemek kültürlerinin buluşmasına, sosyal yaşamın canlanmasına ve sektörlerimizin büyümesine katkı sağlayarak gastronomi sektörünü desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

TURYİD tarafından organize edilen, “4. Global GastroEkonomi Zirvesi” 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti. Toplumsal sanat için tasarlanan kültür merkezi AKM ise zirve ile birlikte kapılarını ilk kez gastronomi dünyasına açtı. TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer ve TURYİD Zirve Komitesi Başkanı Ebru Koralı’nın ev sahipliğiyle düzenlenen zirveye, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RAMS Global İletişim Grup Başkanı Funda Öge, gastronomi sektörünün temsilcileri, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda akademisyen, sanatçı, basın mensubu ve TURYİD üyeleri katıldı.  

‘Gastronomi ve gayrimenkulün buluşması açısından önemli bir zirve’

Zirvede, TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ardından bir konuşma yapan RAMS Global İletişim Grup Başkanı Funda Öge, şu ifadeleri kullandı:  

“Sektörler arası ilişkilerin geliştirilmesi, ilham kaynağının birliktelikle güçlendirilmesi ve mevcut potansiyele katkı sunacak iş birlikleriyle geleceğe hazırlanmak, artık her birimizin rehber edindiği bir misyon. RAMS Global olarak, üstlendiğimiz sorumluluğu bu bağlamda önemsiyoruz. 36 yılı aşkın deneyimimizle, başta gayrimenkul ve inşaat olmak üzere 8 farklı sektörde 25 binden fazla çalışanımızla, insanların hayatlarına dokunmak ve değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle son dönemde, gastronomi ve gayrimenkul sektörlerinin buluşmasıyla ortaya çıkan potansiyel, ilhamımızı artıran bir boyuta ulaştı. Bu sinerjiyi tanıyıp, doğru adımları atabilmek, doğru iş birlikleri geliştirebilmek, her iki sektörün de büyümesini ve gelişimini desteklemek için kilit unsur. Biz de bu iki sektörün birlikte büyümesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İşte tam da bu sebeple gayrimenkul ve gastronomi sektörü birlikte daha da büyüsün diyor, projelerimize büyük bir özenle entegre ettiğimiz yeme-içme mekânlarıyla, farklı yemek kültürlerinin buluşmasına, sosyal yaşamın canlanmasına ve sektörlerimizin büyümesine katkı sağlayarak gastronomi sektörünü desteklemekten mutluluk duyuyoruz.”

Zirvede neler yaşandı?

Zirveden bir gün önce 22 Mayıs’ta “2 Film Birden” oturumunda, sınırlı katılımcıyla Tràn Anh Hùng’un yönetmenliğini üstlendiği Şeflerin Aşkı (LA PASSION DE DODIN BOUFFANT) ve Metin Çavuş’un yönetmenliğindeki reBuilding PALANGA filmi gösterimi yapıldı. Cannes ve San Sebastian Film Festivali’den ödüllerle dönen Şeflerin Aşkı filminde pişen yemeklerden esinlenerek Le Cordon Blue öğrencileri tarafından hazırlanan özel bir menü ikram edildi.  

Yönetmen, sanatçı ve çiftçi Kutluğ Ataman’ın ailesinden kalan toprakları yeniden hayata döndürmek için verdiği mücadeleyi anlatan, mimarların, sanat tasarımcılarının katkılarıyla başlatılan projenin 10 yıllık serüvenine odaklanan Metin Çavuş’un reBuilding PALANGA filmi de sinefillere gastronomi ve sinemanın büyülü ilişkisini keyifle sundu. 

Zirvede dünyadan ve Türkiye’den saygın isimler söz aldı

23 Mayıs’ta açılış konuşmalarının ardından başlayan zirvede, Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında yetkin ve önemli isimleri, 3 farklı oturumda gastronomi dünyasının farklı disiplinlerle ilişkisine ışık tuttu. 

Prof İlber Ortaylı, Kamuoyu Araştırmacısı Bekir Ağırdır, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Deneysel Psikolog Prof. Charles Spence, Nedim Gürsel, Akdeniz Koruma Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya, World Food Travel Genel Müdürü Erik Wolf, Idecon Idea & Congress Kurucusu ve Ajans Başkanı Yaprak Yapsan, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Leyla Aslan, Akademisyen ve Nenha.org kurucusu Anna Beylunioğlu, Migros İhracat-İthalat Direktörü Cavit Metin, Mimar ve Ortak Akıl Antakya oluşumunda Murat Tabanlıoğlu, Kreatif Direktör, Moda Yazarı, Oyuncu Ece Sükan, PlumeMag Kurusucu Bihter Ayyıldız, Orkestra şefi Cem Mansur, Neolokal Restaurant şefi ve ortağı Maksut Aşkar, Maçakızı Otel Kurucu Ortağı Sahir Erozan, Turizm Operasyon ve Geliştirme (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Yapımcı Timur Savcı, Senarist-Yönetmen Yüksel Aksu, Endüstriyel Tasarımcı Sibel Kutlusoy, Sanatçı-yönetmen ve Çiftçi Kutluğ Ataman, Gastropay & Gastroclub Kurucu Ortağı Gizem Ortal Kutman, Visa Türkiye Pazarlama Direktörü Ülkü Yüksel, İBB İstanbul Senin Uygulaması Direktörü Erdal Büyükbaş, Sapor İstanbul Kurucusu Tuba Şatana, Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat, Tanışık Danışmanlık Şirket Sahibi & 27. Dönem Tarım Bakan Yardımcısı Ayşin Işık Gence, Yeni Çiftci Platformu Kurucu Başkanı Emrah İnce, İngiliz Keane Grup İş Geliştirme Direktörü Tina Blackmon, Yiyecek ve İçecek Master Planlama, Stratejiler ve Deneyimler Geliştirme Eliott Kalensky, Sanat Tarihçisi Frederique Desbuissons, Sanatçı, Şef Tunca, Lorem İpsum kurucusu Gloria Rodriguez, Eat Spain Up Projesi Eş Başkanı Luis Miguel, Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü, Türkiye’nin Miras Bağları Kurucu Üyesi Sabiha Apaydın Gönenli ve Türkiye’nin Miras Bağları Kurucu Üyesi Gözdem Gürbüzatik, konuşmalarıyla  zirveye değer kattılar. 

4.Global GastroEkonomi Zirvesi, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’den ve de yurt dışından ilgiyle takip edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli