DOLAR 32,8826 -0.25%
EURO 35,1821 -0.54%
ALTIN 2.449,68-0,30
BITCOIN 20217831,35%
İstanbul
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yenişehir Belediyesi 352 ton ambalaj ve tekstil atığını geri dönüşüme kazandırdı
  • Haber Üçgen
  • Gündem
  • Yenişehir Belediyesi 352 ton ambalaj ve tekstil atığını geri dönüşüme kazandırdı

Yenişehir Belediyesi 352 ton ambalaj ve tekstil atığını geri dönüşüme kazandırdı

ABONE OL
28 Haziran 2024 13:38
Yenişehir Belediyesi 352 ton ambalaj ve tekstil atığını geri dönüşüme kazandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Yenişehir Belediyesi geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ve kent genelindeki tekstil kumbaraları ile bir yılda toplamda 352 ambalaj ve tekstil atığının geri dönüşümünü sağladı.

Vatandaşların atıklardan gelir elde edebildiği Yenişehir Çevreci Halk Kart’ı hayata geçiren ve sıfır atık konusunda fark yaratan işlere imza atan Mersin Yenişehir Belediyesi ekoloji konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl inşa edilen ve faaliyete başlayan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile atıkları tiplerine göre ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayan Yenişehir Belediyesi bugüne kadar 312 ton ambalaj atığının dönüşümünü sağladı.  Yenişehir Belediyesi ayrıca kentin çeşitli noktalarına 255 adet tekstil kumbarası yerleştirdi ve bu sayede 40 ton tekstil atığını geri dönüştürdü.

Yenişehir Belediyesi, sıfır atık çalışmaları kapsamında tamamen kapalı ve 350 metrekarelik alandan oluşan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’nde cam, plastik, pet, kağıt, karton, metal ve naylon grubu atıkları ayrıştırıyor.  Günlük 10 ton atık işleme kapasitesine sahip olan tesiste ayrıştırılarak paketlenen atıklar düzenli olarak dönüşüm tesislerine sevk ediliyor ve geri dönüşümü sağlanıyor.

“Sıfır atık konusunda kentimizde büyük bir hareket başlattık.”

Yenişehir Belediyesi olarak İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Yenişehir Temiz Çevre A.Ş. iştirak şirketini kurduklarını ve ekoloji konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Doğal kaynakların korunması, çevresel sorunların çözülmesi ve sağlıklı bir ekosistem için hepimize düşen sorumluluklar var. Yenişehir Belediyesi olarak sıfır atık konusunda kentimizde büyük bir hareket başlattık. Çünkü geleceğimiz için bugünden atılacak her adım, daha yaşanabilir bir kent için büyük bir fark yaratacak. Çocuklarımızın bu konularda bilinçlenmesi için eğitimler veriyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü ve Yenişehir Temiz Çevre A.Ş. iştirak şirketimizi kurduk.  Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisimizi hayata geçirdik, Yenişehir Çevreci Halk Kart’ı başlattık. Bunlar gelecek için önemli adımlar aynı zamanda topyekün bir mücadele gerektiriyor. Atık yağların geri dönüşümünü ve organik atıklardan kompost üretilmesini de sağlıyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

    En az 10 karakter gerekli