DOLAR 32,8445 0.19%
EURO 35,3392 0.18%
ALTIN 2.469,760,62
BITCOIN 20208861,41%
İstanbul
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karadeniz Ekonomisinin Görünmeyen Kahramanları

Karadeniz Ekonomisinin Görünmeyen Kahramanları

ABONE OL
28 Mayıs 2024 13:48
Karadeniz Ekonomisinin Görünmeyen Kahramanları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sürdürülebilir ve geleneksel mutfak kültürünü yaşatmak ancak yerel ürünler kullanılarak mümkün olabilir. 

Yaşanılan coğrafya, iklim koşulları ve yöresel bitki çeşitliliği, dini inançlar ve inanışlar, göçler ve savaşlar gibi başka kültürler ile etkileşimlerle şekillenen yerel/ yöresel mutfağın bölge dışındaki temsili söz konusu olduğunda kullanılan malzemelerin bölgeden temin edilmesi önem taşımaktadır. 

Nalia Karadeniz Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı yaptığı açıklamada şunları söyledi.

‘Üretimimizi Rize’ye taşıyarak yerel ekonomiye ve istihdama katkı sağladık. Özgün lezzetimizi yaşatabilmek için, endüstriyel ürünlere karşı alternatif tedarik anlayışımızı geliştirdik. 

Et işleme tesisimiz tüm şubelerimiz için ilkbaharın gelmesiyle birlikte üretime başladı. Coğrafi işaretli Rize Kavurma bakır kazanlarda ağır ateşte uzun süre ve mükemmel koşullarda pişiriliyor ve baharla birlikte yaylalarda yetişen doğal otların tatlarını taşıyor. 

Süleymen Tarakçı, yerelin desteklenmesi konusunda öncü bir uygulamayı da başlatmanın gururunu yaşadıklarını belirterek ekliyor; 

‘’Anlaşmalı tarım uygulamalarını başlattık. Karadeniz Mutfağının başrolünde olan, Kara Lahana ve Pazı için çiftçilerle tohum aşamasından başlayarak tarladan sofraya gelen süreci yönetiyor, mutfağımızda kullandığımız ürünlerin toprak kalitesinden, ilaçlamasına her aşamasının istediğimiz koşullarda yapıldığını bilerek mutfağımıza alıyoruz. Çiftçi tohumu atarken ne kazanacağını biliyor, erken ödeme yaparak çiftçinin refahı konusunda örnek bir model oluşturuyoruz.’’

Nalia Karadeniz Mutfağı İstanbul ve Rize Şubelerinde geleneksel Karadeniz mutfağını yeni ve modern bir bakış açısı ile yorumluyor, eşsiz üretim ve tedarik planlaması ile yerele değer katıyor, ekonomiyi güçlendiriyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli