DOLAR 32,5550 0.09%
EURO 35,3513 0.59%
ALTIN 2.466,960,18
BITCOIN 1895017-3,54%
İstanbul
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Özyiğit, “Kırsal mahallelerimize su arazözleri tahsis ettik”

Başkan Özyiğit, “Kırsal mahallelerimize su arazözleri tahsis ettik”

ABONE OL
2 Temmuz 2024 16:48
Başkan Özyiğit, “Kırsal mahallelerimize su arazözleri tahsis ettik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kırsal mahallelere bahçe sulamada, olası yangınlarda ve su sıkıntısı yaşandığında kullanılmak üzere 5 adet 3 tonluk galvanizli su arazözü tahsis ettiklerini söyledi.

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, kırsal mahallelerde yaşanabilecek su sıkıntısını gidermek ve yangın önlemlerini artırmak amacıyla önemli bir adım attıklarını ifade etti.  Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak 5 adet 3 tonluk galvanizli su arazözünü kırsal mahallelere tahsis ettiklerini açıkladı. Kırsal bölgelerdeki bahçe sulama ihtiyacını karşılamak ve yangın durumlarında hızlı müdahale imkanı sağlamak amacıyla yapılan tahsisin, bölge halkı tarafından olumlu karşılandığını kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, arazözlerin su sıkıntısı yaşanan dönemlerde de aktif olarak kullanılacağı vurguladı.

Emekliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Başkan Özyiğit, Güven Park’ta inşa ettikleri Emekli Evi’ni hizmete açacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:  “Yıllarca çalışan, emek veren, alın teriyle ülkemizin kalkınması için mücadele eden emeklilerimize saygılarımı sunuyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Ancak emeklilerimiz ne yazık ki çok zor zamanlar geçiriyor. Her sıkıntıda ilk fedakârlık önce emeklilerden bekleniyor. Emeklilerimize reva görülenleri reddediyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak emeklilerimize yönelik çalışmalarımız var. Yenileme çalışmalarını tamamladığımız Güven Park’ta inşa ettiğimiz Emekli Evi’mizi önümüzdeki ay hizmete açacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”

Konuşmada Kabotaj Kanunu’nun 98’inci yılı ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı da kutlayan Başkan Özyiğit, “Üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımızın kara sularında bayrağımız ilelebet dalganacak.” dedi.  2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında katledilen 33 sanatçı ve aydını da unutmayan Başkan Abdullah Özyiğit, katliamın 31. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

    En az 10 karakter gerekli